Русия наруши териториалната цялост и суверенитета на Украйна, като призна два отцепнически

...
Русия наруши териториалната цялост и суверенитета на Украйна, като призна два отцепнически
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Русия наруши териториалната цялост и суверенитета на Украйна

" Русия наруши териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, като призна два разколнически района в Източна Украйна за самостоятелни ". Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

„ Обединените народи, в сходство със съответните резолюции на Общото заседание, не престават да поддържат напълно суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници ", сподели той.

Решението на Русия да признае Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) може да има както районни, по този начин и световни последствия. Това съобщи в понеделник заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по политическите въпроси Розмари ди Карло.

„ Много съжаляваме за това решение, което рискува да докара до районни и световни последствия ", сподели тя по време на съвещание на Съвета за сигурност по отношение на обстановката в Украйна.

Ди Карло сподели, че от 18 до 20 февруари задачата за наблюдаване на ОССЕ е записала 3231 нарушавания на примирието в Донбас, в това число 926 детонации в региона на Луганск и 1100 детонации в региона на Донецк. " Съобщава се, че има жертви ", сподели тя.

Припомняме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра на незабавно съвещание поради рецесията в Източна Украйна.

Редица организации и международни водачи към този момент осъдиха дейностите на Москва. Сред тях е и България. Съединени американски щати и други страни ще наложат наказания на Русия или управляващите в ДНР и ЛНР.

Киев се закани да брани териториите и правата си. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР